Salata de varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles e unul dintre alimentele pe care ori le iubesti, ori le urasti, nu exista asa-si-asa... Eu ador varza de Bruxelles pe care pana acum am mancat-o ori fiarta la aburi, cu mujdei de usturoi, ori fiarta si apoi calita usor in ulei, tot cu mujdei de usturoi.
Acum, dupa ce am intrebat Google daca se poate manca si cruda, si am aflat ca se poate, mi-am zis sa incerc, sa vad daca-mi place. Am decis sa o tratez ca pe sora ei, varza. Si am facut o salata de varza de Bruxelles cu fasole incoltita si usturoi.
Ingrediente:
* varza de Bruxelles
* fasole incoltita
* usturoi
* sare de Himalaya
* zeama de lamaie
* ulei de susan
Deci am 14 varzuci de Bruxelles, proaspete
Le-am curatat de frunzele exterioare, le-am taiat in doua si le-am scos cotoarele
apoi le-am taiat subtirel
Le-am pus in bol cu putina sare si le-am lasat in asteptare
Dupa vreo jumatate de ora am masat bine cu mana sarea in varza, motivand-o sa lase cat mai multa zeama si nu m-a dezamagit
Am pus zeama de lamaie si ulei de susan si am amestecat
Am facut un mujdei de usturoi - cateii de usturoi dati pe razatoarea mica, putina sare pe ei, lasati vreun sfert de ora, apoi tocati cu lingura de lemn si amestecati cu zeama de lamaie si ulei de susan
Am pus mujdeiul pe varza
Fasolicile incoltite s-au oferit sa fie sursa de proteine:
Varza de Bruxelles e unul dintre alimentele pe care ori le iubesti, ori le urasti, nu exista asa-si-asa... Eu ador varza de Bruxelles pe care pana acum am mancat-o ori fiarta la aburi, cu mujdei de usturoi, ori fiarta si apoi calita usor in ulei, tot cu mujdei de usturoi.
Acum, dupa ce am intrebat Google daca se poate manca si cruda, si am aflat ca se poate, mi-am zis sa incerc, sa vad daca-mi place. Am decis sa o tratez ca pe sora ei, varza. Si am facut o salata de varza de Bruxelles cu fasole incoltita si usturoi.
Ingrediente:
* varza de Bruxelles
* fasole incoltita
* usturoi
* sare de Himalaya
* zeama de lamaie
* ulei de susan
Deci am 14 varzuci de Bruxelles, proaspete
Le-am curatat de frunzele exterioare, le-am taiat in doua si le-am scos cotoarele
apoi le-am taiat subtirel
Le-am pus in bol cu putina sare si le-am lasat in asteptare
Dupa vreo jumatate de ora am masat bine cu mana sarea in varza, motivand-o sa lase cat mai multa zeama si nu m-a dezamagit
Am pus zeama de lamaie si ulei de susan si am amestecat
Am facut un mujdei de usturoi - cateii de usturoi dati pe razatoarea mica, putina sare pe ei, lasati vreun sfert de ora, apoi tocati cu lingura de lemn si amestecati cu zeama de lamaie si ulei de susan
Am pus mujdeiul pe varza
Fasolicile incoltite s-au oferit sa fie sursa de proteine:
am amestecat totul
si salata e gata!
Dupa ce am mancat, am ajuns la doua concluzii:
* prima concluzie - varza de Bruxelles e atat de buna cruda, incat n-o s-o mai pedepsesc niciodata in cratita/tigaie
* a doua concluzie - 14 verze de Bruxelles sunt prea multe pentru o portie, 9-10 ar fi perfect indeajuns.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu