Sarmale... inversate si aproape raw
Nu stiu altii cu sunt, dar eu ma topesc de dragul sarmalelor. As manca dimineata, la pranz si seara tot sarmale. Ba chiar si intre mese, daca mi-ar fi foame.
Dar sarmale inseamna multa munca: cepe de curatat, taiat si calit, morcovi de ras, verdeata de spalat si tocat, frunze de varza de stors si scos nervurile tari... si asta e partea usoara! Greul incepe la invelit sarmalele! Si apoi pana fierb...
Si cum munca multa la bucatarie nu ma atrage, varza sau alte frunze de invelit sarmale nu am si totusi vreau sarmale, mi-am scos inventivitatea, am scuturat-o si i-am dat tema - altfel de sarmale!
Mai ales ca aveam niste dovlecei organici care stateau de cateva zile in frigider...
Ingrediente:
* 9 dovlecei mici
* varza murata tocata
* orez lipicios
* 1 morcov
* ceapa verde
* patrunjel si marar
* sare, piper, boia de ardei iute
* 1 lingura de seminte de in macinate
Intai m-am ocupat de dovlecei, carora le-am distribuit rolul de exterior.
I-am spalat, i-am curatat de coaja,
i-am dat pe razatoarea mica si i-am pus in blender cu sare, piper si boia de ardei iute,
I-am blenduit bine
pana am obtinut un piure moale
am adaugat 1 lingura de seminte de in macinate
am blenduit iar si compozitia obtinuta am asternut-o pe hartie de copt, pe raftul deshidratorului.
Am lasat la deshidratat toata noaptea, undeva sub 40*
Dupa vreo 8 ore, era atat de subtire, incat crezusem ca n-o sa am ce desprinde de pe hartia de copt
dar foaia mea de dovlecei s-a comportat ireprosabil
asa ca am intors-o pe cealalta parte si am lasat-o inca o ora in deshidrator
apoi am taiat-o in 4
Am pregatit compozitia de sarmale: am stors bine de zeama niste varza tocata murata
am pus 1 morcov dat pe razatoarea mica si mararul (al meu era de-congelat) in bolul cu varza tocata
am taiat ceapa verde si patrunjel verde
am amestecat toate acestea
Intre timp am fiert niste orez lipicios pe care l-am adaugat ca agent de legatura
am amestecat bine totul
am scos cu furculita o gramada din bol si m-am convins ca sta compozitia bine legata
Am pus niste compozitie de sarmale pe o foaie de dovlecel
am infasurat pe lung
am intors capetele pe dedesupt si am obtinut prima sarmaluta!
Pe a doua am invelit-o din colturi
si mi-a mers si asa!
Am obtinut 4 sarmale
am taiat una sa vad cum arata sectionata
Am mancat compozitia ramasa, cu lingura, ca pe niste sarmale a la cluj...
Inca o tema cu rezultat neasteptat de bun!
Nu stiu altii cu sunt, dar eu ma topesc de dragul sarmalelor. As manca dimineata, la pranz si seara tot sarmale. Ba chiar si intre mese, daca mi-ar fi foame.
Dar sarmale inseamna multa munca: cepe de curatat, taiat si calit, morcovi de ras, verdeata de spalat si tocat, frunze de varza de stors si scos nervurile tari... si asta e partea usoara! Greul incepe la invelit sarmalele! Si apoi pana fierb...
Si cum munca multa la bucatarie nu ma atrage, varza sau alte frunze de invelit sarmale nu am si totusi vreau sarmale, mi-am scos inventivitatea, am scuturat-o si i-am dat tema - altfel de sarmale!
Mai ales ca aveam niste dovlecei organici care stateau de cateva zile in frigider...
Ingrediente:
* 9 dovlecei mici
* varza murata tocata
* orez lipicios
* 1 morcov
* ceapa verde
* patrunjel si marar
* sare, piper, boia de ardei iute
* 1 lingura de seminte de in macinate
Intai m-am ocupat de dovlecei, carora le-am distribuit rolul de exterior.
I-am spalat, i-am curatat de coaja,
i-am dat pe razatoarea mica si i-am pus in blender cu sare, piper si boia de ardei iute,
I-am blenduit bine
pana am obtinut un piure moale
am adaugat 1 lingura de seminte de in macinate
am blenduit iar si compozitia obtinuta am asternut-o pe hartie de copt, pe raftul deshidratorului.
Am lasat la deshidratat toata noaptea, undeva sub 40*
Dupa vreo 8 ore, era atat de subtire, incat crezusem ca n-o sa am ce desprinde de pe hartia de copt
dar foaia mea de dovlecei s-a comportat ireprosabil
asa ca am intors-o pe cealalta parte si am lasat-o inca o ora in deshidrator
apoi am taiat-o in 4
Am pregatit compozitia de sarmale: am stors bine de zeama niste varza tocata murata
am pus 1 morcov dat pe razatoarea mica si mararul (al meu era de-congelat) in bolul cu varza tocata
am taiat ceapa verde si patrunjel verde
am amestecat toate acestea
Intre timp am fiert niste orez lipicios pe care l-am adaugat ca agent de legatura
am amestecat bine totul
am scos cu furculita o gramada din bol si m-am convins ca sta compozitia bine legata
Am pus niste compozitie de sarmale pe o foaie de dovlecel
am infasurat pe lung
am intors capetele pe dedesupt si am obtinut prima sarmaluta!
Pe a doua am invelit-o din colturi
si mi-a mers si asa!
Am obtinut 4 sarmale
am taiat una sa vad cum arata sectionata
Am mancat compozitia ramasa, cu lingura, ca pe niste sarmale a la cluj...
Inca o tema cu rezultat neasteptat de bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu