19 nov. 2014

Raw cupcakes

Folosesc zilnic storcatorul pentru sucuri de fructe si de legume. Pulpa ramasa o arunc deseori. Deseori insemnand la mine aproape intotdeauna, si recunosc, e o risipa care ma face sa ma simt vinovata.

Astazi am avut o zi nevinovata. Am transformat intr-un desert simplu si delicios resturile ramase de la sucul de mere si de la sucul de morcovi.

Eu am folosit deshidratorul, nu pentru ca ar fi fost neaparat necesar, ci doar ca sa se usuce putin exteriorul, sa nu se mai lipeasca de maini. Dar merg si fara deshidrator, daca sunt tavalite prin nuca macinata/fulgi de cocos/praf de migdale.

Ingrediente:

* pulpa ramasa de la sucul de mere

* pulpa ramasa de la sucul de morcovi, ginger si turmeric

* coaja de lime

* pasta de curmale

* nuci

* crema de cocos pentru ornat


Am scos din storcator resturile de la suc




am ras coaja de la 1 lime (si am mai adaugat niste pulpa de mere, pentru ca intre timp am mai facut un suc de mere)




am amestecat totul bine cu mana si am adaugat pasta de curmale





am incorporat-o si pe aceasta in compozitie





am pus o cana de nuci in chopper





le-am ciopartit bine





si le-am adaugat in bol





Am amestecat iarasi totul foarte bine





Le-am pus in forme mici de silicon si le-am dat la deshidratat





Cand au fost nelipicioase deasupra, le-am scos din forme si le-am intors cu funduletele in sus





Gata! Acum sunt complet nelipicioase, pe ambele parti





Le-am pus pe un platou mic, pentru ornare





Crema de cocos (deja preparata de vreo doua zile) a fost foarte simplu de facut: am pus in blender pulpa din niste nuci de cocos, cu foarte putina apa, doar cat sa se invarta cutitele, si mi-a iesit o crema foarte groasa. Dupa doua zile de stat in frigider, era groasa ca un iaurt.





Au fost foarte dulci, mergea sa fi pus mai putina pasta de curmale






si absolut delicioase





Nu se imprastie in timpul mancatului





Yum-yum!



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu