5 nov. 2014

Coltul cu muraturi - Pepene rosu murat

Pepene rosu murat

Se mai intampla sa nimeresc cate un pepene rosu cu coaja groasa. Candva eram dezamagita, pentru ca aruncam mai mult de jumatate din greutatea pepenelui, sub forma cojilor groase.





Dezamagirea a ramas in trecut, de cand am invatat sa valorific si cojile groase de pepene.

Pe cat de simplu e procesul, pe atat de delicios e rezultatul!

Ingrediente:

* coji de pepene rosu

* 1 frunza de dafin

* seminte de marar (sau marar proaspat)

* usturoi

* ardei iute (optional)

* sare de Himalaya

* apa plata

Tai miezul de pepene, lasand putin si pe coji





Curat coaja verde, care e tare si oricum nu se mureaza





Tai bucatele si pun intr-un borcan, in care am pus o frunza de dafin, seminte de marar si cativa catei de usturoi taiati in 4





Pun deasupra 1 lingura de sare de Himalaya





Umplu borcanul cu apa plata





Am pus si un borcan cu ardei iute, pentru prima oara





Coltul meu cu muraturi are acum 2 achizitii noi




In 2-3 zile, pepenele s-a murat





Yummy!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu