28 nov. 2014

Ardei copti umpluti

Ardei copti, umpluti cu "branza"

De obicei, cand am ardei organici, nu ma lasa inima sa-i prepar termic, dar astazi am vrut sa incerc ceva in premiera. Ceva cu ingrediente putine.

Imi plac foarte mult ardeii copti si nu mai mancasem de mult timp. Imi plac si ardeii umpluti. Cum ar fi, oare, ardei si copti si umpluti? Nu cu umplutura clasica de sarmale, ci altfel...

Ingrediente:

* ardei gras

* seminte de floarea-soarelui

* 1 avocado

* fulgi de drojdie inactiva

* sare roz de Himalaya

* zeama de lamaie

Intai am copt ardeii, pe tabla de copt




i-am pus intr-o cratita acoperita, la sauna





i-am curatat si i-am scapat de cotoare. Cele cateva seminte ramase le-am ignorat, pentru ca imi place gustul semintelor de ardei copt






Semintele de floarea-soarelui statusera la inmuiat vreo 8 ore, le-am scurs apa, le-am clatit si le-am pus in chopper




le-am maruntit cat de bine a putut chopperul






Avocado, bine copt, l-am dat pe razatoarea mica, am pus pe el sarea, zeama de lamaie si fulgii de drojdie





am adaugat si semintele maruntite si am amestecat bine compozitia, am gustat, e absolut divina!





Cu o lingurita, am umplut fiecare ardei cu "branzica" de seminte





Am feliat cu grija ardeiul





Am facut un mini-sandwich





Gustul - il pot descrie simplu, printr-o onomatopee: mmmmmmmmmmmmmm.......







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu