Mini-tarte raw, cu ciuperci si cu spanac
Aveam niste linte incoltita care trebuia transformata in ceva cat de curand posibil. M-am gandit la niste mini-tarte. Nu orice fel de mini-tarte, ci mini-tarte raw. Nu orice fel de mini-tarte raw, ci mini-tarte raw umplute cu ciuperci si cu spanac. Pentru ca ciupercile si spanacul sunt printre mancarurile mele preferate. Undeva in topul celor vreo 300 de favorite.
Ingrediente:
pentru tarte:
* linte incoltita
* fulgi de drojdie inactiva
* seminte de in macinate
* sare
* zeama de lamaie
* ulei de masline
pentru umplutura:
* ciuperci marinate
* spanac
* usturoi
* chia macinata
Am pus lintea incoltita in blender
si am blenduit-o bine cu putina sare de Himalaya, zeama de lamaie, vreo 2-3 linguri de ulei de masline si putina apa (cat sa se invarta cutitele blenderului lejer)
Am rasturnat compozitia intr-un bol si am adaugat fulgi de drojdie si seminte de in macinate
Am amestecat totul, am pus aluatul obtinut in forme de silicon mici de tarte si am bagat in deshidrator, la 40*
Dupa vreo 6-7 ore erau gata la suprafata
Le-am scos din forme si le-am pus la deshidratat pe partea de dedesubt
Am facut o pasta de usturoi
Am macinat seminte de chia
Am pregatit umplutura de ciuperci, amestecand ciupercile marinate, scurse de zeama, cu pasta de usturoi si chia macinata
Am pregatit umplutura de spanac: am spalat spanacul si l-am lasat la scurs
l-am taiat fasii subtiri, i-am pus putina sare si l-am lasat vreo jumatate de ora deoparte
apoi l-am frecat bine cu mana
l-am stors de zeama
si l-am amestecat cu pasta de usturoi si chia macinata
Mi-a ramas putin spanac, doar vreo 2 linguri. Bine ca am mai multa compozitie cu ciuperci...
Am umplut tartele si am ornat cu ardei din maslinele verzi umplute
Am taiat o tarta cu ciuperci si una cu spanac
Am gustat din ambele si am realizat ca au iesit absolut perfecte!
Aveam niste linte incoltita care trebuia transformata in ceva cat de curand posibil. M-am gandit la niste mini-tarte. Nu orice fel de mini-tarte, ci mini-tarte raw. Nu orice fel de mini-tarte raw, ci mini-tarte raw umplute cu ciuperci si cu spanac. Pentru ca ciupercile si spanacul sunt printre mancarurile mele preferate. Undeva in topul celor vreo 300 de favorite.
Ingrediente:
pentru tarte:
* linte incoltita
* fulgi de drojdie inactiva
* seminte de in macinate
* sare
* zeama de lamaie
* ulei de masline
pentru umplutura:
* ciuperci marinate
* spanac
* usturoi
* chia macinata
Am pus lintea incoltita in blender
si am blenduit-o bine cu putina sare de Himalaya, zeama de lamaie, vreo 2-3 linguri de ulei de masline si putina apa (cat sa se invarta cutitele blenderului lejer)
Am rasturnat compozitia intr-un bol si am adaugat fulgi de drojdie si seminte de in macinate
Am amestecat totul, am pus aluatul obtinut in forme de silicon mici de tarte si am bagat in deshidrator, la 40*
Dupa vreo 6-7 ore erau gata la suprafata
Le-am scos din forme si le-am pus la deshidratat pe partea de dedesubt
Am facut o pasta de usturoi
Am macinat seminte de chia
Am pregatit umplutura de ciuperci, amestecand ciupercile marinate, scurse de zeama, cu pasta de usturoi si chia macinata
Am pregatit umplutura de spanac: am spalat spanacul si l-am lasat la scurs
l-am taiat fasii subtiri, i-am pus putina sare si l-am lasat vreo jumatate de ora deoparte
apoi l-am frecat bine cu mana
l-am stors de zeama
si l-am amestecat cu pasta de usturoi si chia macinata
Mi-a ramas putin spanac, doar vreo 2 linguri. Bine ca am mai multa compozitie cu ciuperci...
Am umplut tartele si am ornat cu ardei din maslinele verzi umplute
Am taiat o tarta cu ciuperci si una cu spanac
Am gustat din ambele si am realizat ca au iesit absolut perfecte!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu