Piftie vegana de conopida si de broccoli
Ingrediente:
* conopida
* broccoli
* agar-agar
* usturoi
* ulei de susan (sau orice alt ulei presat la rece)
* sos de soia (sau zeama de lamaie)
Am desfacut broccoli si conopida buchetele, (pe cele de conopida le-am si feliat) si le-am lasat la marinat peste noapte, in sos de soia, putina sare si ulei de susan. Le-am pus in castronase separate - pt ca ma asteptam ca broccoli sa se marineze mult mai repede decat conopida; si am avut dreptate, conopida a ramas mai crocanta, in timp ce broccoli s-a inmuiat ca si cum ar fi fost fiert.
A doua zi am dat usuroi pe razatoarea mica, l-am pisat f bine cu putina sare si l-am impartit in 3 castronase goale.
Am pus intr-un castronas broccoli marinat, in unul conopida marinata si in ultimul amestec de broccoli si conopida si le-am amestecat bine cu usturoiul.
Am fiert agar-agar-ul cu putina sare, putin piper si turmeric. L-am lasat sa se racoreasca, pt ca nu am vrut sa-l pun fierbinte peste broccoli, conopida si usturoiul crude.
Cand s-a racorit, am turnat lichidul in cele 3 castronase.
Dupa cateva minute erau inchegate si le-am putut rasturna pe farfurie.
Cui ii place broccoli mai mult decat mie?
Ingrediente:
* conopida
* broccoli
* agar-agar
* usturoi
* ulei de susan (sau orice alt ulei presat la rece)
* sos de soia (sau zeama de lamaie)
Am desfacut broccoli si conopida buchetele, (pe cele de conopida le-am si feliat) si le-am lasat la marinat peste noapte, in sos de soia, putina sare si ulei de susan. Le-am pus in castronase separate - pt ca ma asteptam ca broccoli sa se marineze mult mai repede decat conopida; si am avut dreptate, conopida a ramas mai crocanta, in timp ce broccoli s-a inmuiat ca si cum ar fi fost fiert.
A doua zi am dat usuroi pe razatoarea mica, l-am pisat f bine cu putina sare si l-am impartit in 3 castronase goale.
Am pus intr-un castronas broccoli marinat, in unul conopida marinata si in ultimul amestec de broccoli si conopida si le-am amestecat bine cu usturoiul.
Am fiert agar-agar-ul cu putina sare, putin piper si turmeric. L-am lasat sa se racoreasca, pt ca nu am vrut sa-l pun fierbinte peste broccoli, conopida si usturoiul crude.
Cand s-a racorit, am turnat lichidul in cele 3 castronase.
Dupa cateva minute erau inchegate si le-am putut rasturna pe farfurie.
Cui ii place broccoli mai mult decat mie?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu