Conopida murata
Acum cativa ani, am cunoscut un cuplu f dragut din Bucuresti. Eram in vizita la ei si doamna m-a intrebat daca-mi place conopida murata. Nu am stiut sa-i raspund, pt ca... nu mai mancasem niciodata! Atunci amabila doamna mi-a dat un borcan cu conopida murata sa-l iau acasa. Mi-a placut atat de mult, incat, dupa ce-am terminat ultima bucatica, am analizat continutul ramas pe fundul borcanului, ca sa stiu sa-mi fac si eu de cate ori prind cate o conopida pe-acasa.
Ingrediente:
* conopida
* 1 sfecla rosie mica
* 1 frunza de dafin
* cativa catei de usturoi
* marar verde sau seminte de marar
* sare de Himalaya
* 1 rosie (facultativ)
Am pus frunza de dafin si seminte de marar pe fundul borcanului, am ingramadit buchetele de conopida pana la jumatatea borcanului, am pus rosia, am completat cu conopida pana s-a umplut borcanul. Cateii de usturoi taiati in 4 i-am adaugat prin spatiile libere. Deasupra am pus 1 lingura de sare si am umplut borcanul cu apa plata. Intotdeauna beau si zeama de la muraturi, e o minunatie plina e vitamine, minerale si enzime.
Deoarece conopida tinde sa pluteasca deasupra apei, am pus deasupra 2 frunze de conopida, crucis, sa tina buchetelele scufundate in apa.
Am pus capacul la borcan, fara sa-l infiletez, ca sa dau libertate de fermentare si sa poata iesi eventualul surplus de zeama din borcan, la nevoie.
Veganii au nevoie de bacteriile bune din muraturi, pt o sanatate intestinala perfecta!
Acum cativa ani, am cunoscut un cuplu f dragut din Bucuresti. Eram in vizita la ei si doamna m-a intrebat daca-mi place conopida murata. Nu am stiut sa-i raspund, pt ca... nu mai mancasem niciodata! Atunci amabila doamna mi-a dat un borcan cu conopida murata sa-l iau acasa. Mi-a placut atat de mult, incat, dupa ce-am terminat ultima bucatica, am analizat continutul ramas pe fundul borcanului, ca sa stiu sa-mi fac si eu de cate ori prind cate o conopida pe-acasa.
Ingrediente:
* conopida
* 1 sfecla rosie mica
* 1 frunza de dafin
* cativa catei de usturoi
* marar verde sau seminte de marar
* sare de Himalaya
* 1 rosie (facultativ)
Am pus frunza de dafin si seminte de marar pe fundul borcanului, am ingramadit buchetele de conopida pana la jumatatea borcanului, am pus rosia, am completat cu conopida pana s-a umplut borcanul. Cateii de usturoi taiati in 4 i-am adaugat prin spatiile libere. Deasupra am pus 1 lingura de sare si am umplut borcanul cu apa plata. Intotdeauna beau si zeama de la muraturi, e o minunatie plina e vitamine, minerale si enzime.
Deoarece conopida tinde sa pluteasca deasupra apei, am pus deasupra 2 frunze de conopida, crucis, sa tina buchetelele scufundate in apa.
Am pus capacul la borcan, fara sa-l infiletez, ca sa dau libertate de fermentare si sa poata iesi eventualul surplus de zeama din borcan, la nevoie.
Veganii au nevoie de bacteriile bune din muraturi, pt o sanatate intestinala perfecta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu