Vinete gratinate, cu piure de cartof dulce
Prietena mea draga, Crenguta, mi-a dat reteta de vinete gratinate, impreuna cu recomandarea calduroasa ca musai s-o incerc. Eu, fata constiincioasa, mi-am notat reteta in agenda si... i-am dat voie sa astepte pana-i vine randul.
Astazi a fost sa fie ziua cea mare a vinetei gratinate.
Ingrediente:
* o vanata mare
* sare de Himalaya
* piper
* usturoi
* ulei de masline
* zeama de lamaie
* un cartof dulce
Am spalat vanata, am curatat-o de coaja si am taiat-o felii rotunde (reteta zicea felii pe lungime, dar mi-am permis o mica razvratire)
Am pus sare sa elimine macar o parte din zeama amara si apoi le-am pus pe gratar.
Am pregatit o marinata din ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi ras pe razatoarea mica, piper si am pus feliile de vanata, una cate una, in marinata
Cand le-am facut loc la toate in bolul cu marinata, le-am dat in frigider pentru cateva ore.
Am pregatit piure dintr-un cartof dulce si i-am facut cunostinta cu feliile de vinete care miroseau delicios a usturoi.
Asta-i tot, saru' mana pentru masa, Crenguta!
Prietena mea draga, Crenguta, mi-a dat reteta de vinete gratinate, impreuna cu recomandarea calduroasa ca musai s-o incerc. Eu, fata constiincioasa, mi-am notat reteta in agenda si... i-am dat voie sa astepte pana-i vine randul.
Astazi a fost sa fie ziua cea mare a vinetei gratinate.
Ingrediente:
* o vanata mare
* sare de Himalaya
* piper
* usturoi
* ulei de masline
* zeama de lamaie
* un cartof dulce
Am spalat vanata, am curatat-o de coaja si am taiat-o felii rotunde (reteta zicea felii pe lungime, dar mi-am permis o mica razvratire)
Am pus sare sa elimine macar o parte din zeama amara si apoi le-am pus pe gratar.
Am pregatit o marinata din ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi ras pe razatoarea mica, piper si am pus feliile de vanata, una cate una, in marinata
Cand le-am facut loc la toate in bolul cu marinata, le-am dat in frigider pentru cateva ore.
Am pregatit piure dintr-un cartof dulce si i-am facut cunostinta cu feliile de vinete care miroseau delicios a usturoi.
Asta-i tot, saru' mana pentru masa, Crenguta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu