Ardei gras la otet
Sau muraturi la minut!
E vorba aici de gogosari la otet, dar fara gogosari.
Ingrediente:
* ardei gras rosu
* otet de mere
* sare de Himalaya
* piper
* cateva foi de dafin
* cimbru uscat
* apa
Pentru 20 de ardei mari, eu am folosit 750ml otet de mere si 1,5l de apa plata.
Deci, intai m-am aprovizionat cu ardei rosii. A fost spontan, cum mi-au cazut ochii pe pretul ardeilor, cazut brusc la aproape un sfert din pretul lor (astronomic) obisnuit, am insfacat 3 pungi si am transferat in ele aproape jumatate din ardeii din lada. Adica fix 20 de bucati.
I-am spalat, curatat de cotoare, seminte si nervuri, si i-am taiat felii mai grosute.
Intre timp, am pus pe foc o oala cu otetul, apa si ingredientele auxiliare, am incalzit lichidul pana a dat un clocot si am pus feliile de ardei, pe rand, in oala.
Am lasat pana s-au inmuiat putin, adica vreo juma de minut, poate mai putin. I-am simtit cu paleta cand au fost gata si i-am scos in alta oala, la racit. Apoi am pus altii in oala cu lichid.
Si tot asa, pana am terminat ardeii. I-am pus in borcane, am apasat usor sa intre cat mai multe felii in fiecare borcan si, cand lichidul in care-i oparisem s-a racit, l-am turnat in borcane si am inchis bine cu capace. Mi-au iesit 5 borcane de 900ml bucata.
Le-am infasat cu drag intr-o paturica si le-am lasat asa pana a doua zi dimineata.
Coltul meu cu muraturi are acum 5 membri noi, falosi si deliciosi!
O muratura simpla, da' musai de avut, ca merge de minune langa... aproape orice!
Sau muraturi la minut!
E vorba aici de gogosari la otet, dar fara gogosari.
Ingrediente:
* ardei gras rosu
* otet de mere
* sare de Himalaya
* piper
* cateva foi de dafin
* cimbru uscat
* apa
Pentru 20 de ardei mari, eu am folosit 750ml otet de mere si 1,5l de apa plata.
Deci, intai m-am aprovizionat cu ardei rosii. A fost spontan, cum mi-au cazut ochii pe pretul ardeilor, cazut brusc la aproape un sfert din pretul lor (astronomic) obisnuit, am insfacat 3 pungi si am transferat in ele aproape jumatate din ardeii din lada. Adica fix 20 de bucati.
I-am spalat, curatat de cotoare, seminte si nervuri, si i-am taiat felii mai grosute.
Intre timp, am pus pe foc o oala cu otetul, apa si ingredientele auxiliare, am incalzit lichidul pana a dat un clocot si am pus feliile de ardei, pe rand, in oala.
Am lasat pana s-au inmuiat putin, adica vreo juma de minut, poate mai putin. I-am simtit cu paleta cand au fost gata si i-am scos in alta oala, la racit. Apoi am pus altii in oala cu lichid.
Si tot asa, pana am terminat ardeii. I-am pus in borcane, am apasat usor sa intre cat mai multe felii in fiecare borcan si, cand lichidul in care-i oparisem s-a racit, l-am turnat in borcane si am inchis bine cu capace. Mi-au iesit 5 borcane de 900ml bucata.
Le-am infasat cu drag intr-o paturica si le-am lasat asa pana a doua zi dimineata.
Coltul meu cu muraturi are acum 5 membri noi, falosi si deliciosi!
O muratura simpla, da' musai de avut, ca merge de minune langa... aproape orice!
O rețetă super gustoasă 😋😋😋
RăspundețiȘtergere