Rulada cu varza calita si rulada cu spanac
Initial am vrut sa fac varzari ca ale bunicii. Dar niste chestii neprevazute au transformat planul, asa ca am cumparat o foaie de placinta din magazin si mi-am zis sa fac o rulada. Doar ca varza murata mai era putina, iar noi eram multi la masa, asa ca am zis sa-i fac ruladei cu varza o pereche, cu spanac.
Aveam o singura foaie de placinta cumparata, pentru varza. Pentru spanac am facut eu o foaie, mai sanatoasa, fara gluten, dar care mi-a inselat putin asteptarile, rupandu-se inca dinainte de-a intra in cuptor. Poate a fost intinsa prea subtire. Oricum, ambele au fost delicioase!
Ingrediente:
pentru rulada cu varza:
* o foaie de placinta din Carrefour
* varza murata
* ulei de cocos
* turmeric
* piper
pentru rulada cu spanac:
* faina de naut
* apa
* sare de Himalaya
* spanac de-congelat
* ulei de cocos
* ceapa
* piper
* turmeric
* praf de usturoi
Am calit varza in ulei de cocos, cu piper si turmeric,
apoi am aranjat-o pe foaia de placinta,
am rulat si am inchis capetele.
Am facut un aluat din faina de naut, apa si sare,
Am calit o ceapa in ulei de cocos cu piper si turmeric, apoi am adaugat spanacul si praful de usturoi si l-am lasat pana i-a scazut toata zeama
Am facut o foaie din aluatul de naut si am aranjat spanacul pe ea,
am rulat si am inchis capetele
Am pus ruladele in tava de aragaz, pe hartie de copt, le-am uns cu ulei de cocos si le-am ascuns in cuptorul incins
Le-am verificat din cand in cand si cand s-au rumenit deasupra le-am intors. Rulada cu spanac s-a flendurit nitelus,
dar cea cu varza a ramas intacta,
iar casa toata mirosea aseara a varzari!
La placinte, inainte!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu