Mazare cu maioneza
Astazi vreau mazare. Cu ce s-o asociez? Buna intrebare. Iar raspunsul perfect e... cu maioneza! Ca sa pastrez ideea de raw, m-am gandit sa incerc o maioneza de morcov, in premiera.
Ingrediente:
* mazare de-congelata
* boabe de porumb de-congelate
* 2 morcovi
* ulei de masline
* zeama de la 2 limes
* 2 linguri fulgi de drojdie
* sare neagra
Am scos de dimineata mazarea si porumbul la dezghetat
Am dat prin storcator 2 morcovi, am pus pulpa ramasa in blender cu ulei, zeama de limes, sare neagra,
am blenduit, dar aveam prea putin in blender ca sa se invarta cutitele perfect, asa ca m-am gandit sa inmultesc maioneza cu porumbul
Deci am blenduit si boabele de porumb cu morcovul, adaugand inca putin ulei si niste suc de morcov ( era facut, altfel as fi pus apa sa ajut blenderul ),
am pus si fulgii de drojdie
Gata maioneza! Am gustat-o, e perfecta, un gust nou de maioneza noua!
Am dus maioneza in bolul cu mazare
Apoi am cuibarit-o intr-o farfurie, gata de mancat, cu ardei gras la otet.
Mazare + morcov e una dintre cele mai cunoscute asocieri. De-aia si expresia "get along like peas and carrots" :)
Astazi vreau mazare. Cu ce s-o asociez? Buna intrebare. Iar raspunsul perfect e... cu maioneza! Ca sa pastrez ideea de raw, m-am gandit sa incerc o maioneza de morcov, in premiera.
Ingrediente:
* mazare de-congelata
* boabe de porumb de-congelate
* 2 morcovi
* ulei de masline
* zeama de la 2 limes
* 2 linguri fulgi de drojdie
* sare neagra
Am scos de dimineata mazarea si porumbul la dezghetat
Am dat prin storcator 2 morcovi, am pus pulpa ramasa in blender cu ulei, zeama de limes, sare neagra,
am blenduit, dar aveam prea putin in blender ca sa se invarta cutitele perfect, asa ca m-am gandit sa inmultesc maioneza cu porumbul
Deci am blenduit si boabele de porumb cu morcovul, adaugand inca putin ulei si niste suc de morcov ( era facut, altfel as fi pus apa sa ajut blenderul ),
am pus si fulgii de drojdie
Gata maioneza! Am gustat-o, e perfecta, un gust nou de maioneza noua!
Am dus maioneza in bolul cu mazare
Apoi am cuibarit-o intr-o farfurie, gata de mancat, cu ardei gras la otet.
Mazare + morcov e una dintre cele mai cunoscute asocieri. De-aia si expresia "get along like peas and carrots" :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu