Icre de chia
Cand am citit pentru prima oara despre icrele din seminte de chia (cred ca pe blogul Ligiei Pop), am fost sceptica: sa imiti icrele cu niste seminte??? Imposibil! Si totusi... e perfect posibil, am incercat o data pentru ca tot cumparasem vreo 3 kile de chia, iar de atunci repet reteta de cate ori imi da tarcoale pofta de icre.
Astazi insa, am incercat putin altfel decat de obicei... si am obtinut cele mai delicioase icre de pana acum. Practica e mama perfectiunii, of course...
Ingrediente:
* seminte de chia - 3 linguri
* apa - 100ml
* praf de ceapa
* sare roz de Himalaya
* alge uscate, macinate
* zeama de lime
* ulei de masline
* ceapa
Pentru ca semintele de chia au abilitatea de-a imprumuta gustul ingredientelor insotitoare, m-am gandit sa-i pregatesc pentru inmuiere apa cu sare, zeama de lime si praf de ceapa
Am pus chia si algele macinate (eu am avut wakame) in apa pregatita si am amestecat continuu,
pana au absorbit tot lichidul
Am adaugat uleiul, frecand continuu, ca la maioneza, apoi am adaugat ceapa
Am amestecat totul
si am servit o cina minunata, tartine cu icre si masline verzi
Sanatate pe paine, nu alta!
Cand am citit pentru prima oara despre icrele din seminte de chia (cred ca pe blogul Ligiei Pop), am fost sceptica: sa imiti icrele cu niste seminte??? Imposibil! Si totusi... e perfect posibil, am incercat o data pentru ca tot cumparasem vreo 3 kile de chia, iar de atunci repet reteta de cate ori imi da tarcoale pofta de icre.
Astazi insa, am incercat putin altfel decat de obicei... si am obtinut cele mai delicioase icre de pana acum. Practica e mama perfectiunii, of course...
Ingrediente:
* seminte de chia - 3 linguri
* apa - 100ml
* praf de ceapa
* sare roz de Himalaya
* alge uscate, macinate
* zeama de lime
* ulei de masline
* ceapa
Pentru ca semintele de chia au abilitatea de-a imprumuta gustul ingredientelor insotitoare, m-am gandit sa-i pregatesc pentru inmuiere apa cu sare, zeama de lime si praf de ceapa
Am pus chia si algele macinate (eu am avut wakame) in apa pregatita si am amestecat continuu,
pana au absorbit tot lichidul
Am adaugat uleiul, frecand continuu, ca la maioneza, apoi am adaugat ceapa
Am amestecat totul
si am servit o cina minunata, tartine cu icre si masline verzi
Sanatate pe paine, nu alta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu