Eclere
Cand m-am gandit sa fac eclere, stiam ca-mi adusese mama, acum vreo 2 ani, o reteta de eclere de post, deci clar vegane... exact ce-mi trebuia sa pun ideea in aplicare.
Dar sa vezi pozna! am rascolit toate sertarele din bucatarie, fara sa dau de respectiva reteta! S-o fi suparat ca am neglijat-o prea mult timp si s-a facut nevazuta? Hmmmmm... ce-mi ramane de facut? Sa schimb ideea de-a face eclere? No way! Sa schimb reteta? Yes, way!
Si am facut eclere raw. M-am gandit la 3 feluri de creme pentru umplut, o sa le fac pe rand, pana obtin una de consistenta perfecta.
Ingrediente:
pentru eclere:
* fulgi uscati de cocos
* pasta de curmale
pentru crema:
* pulpa din nuca de cocos
* lapte de migdale
* sirop de artar (sau miere/ sirop de agave)
* ulei de cocos
* vanilie
* turmeric
pentru ciocolata
* crema de custard
* unt de cacao
* cacao
Pentru formele de eclere, am amestecat fulgi uscati de cocos cu pasta de curmale.
Am framantat cu mana, ca pe un aluat, pana s-a incorporat cocosul in pasta de curmale.
Am impartit aluatul obtinut, in 4 parti egale
\
am dat o forma tubulara fiecarei bucati de aluat - acestea vor fi cele 4 eclere
am taiat fiecare ecler format, in doua jumatati
am apasat cu degetul pe mijlocul fiecareia din cele 8 jumatati de eclere, facand cate o adancitura pentru acomodarea cremei. Am pastrat fiecare pereche impreuna, sa se regaseasca usor la cuplare
M-am ocupat de crema: am pus in blender toate ingredientele si am blenduit bine, pana am obtinut o crema fina si aromata
Am gustat, am mai adaugat vanilie...
Am scos din blender o parte din crema si am pus-o in frigider sa se intareasca putin
Am trecut la ciocolata: in crema ramasa in blender am adaugat unt de cocos dat pe razatoarea mica si cacao
Am acoperit 4 jumatati de ecler cu ciocolata si le-am pus in congelator cam 15 minute, sa se intareasca ciocolata
Intre timp am umplut celelalte jumatati de ecler cu crema. Sunt incantata ca mi-a iesit crema perfecta de la prima incercare:
Ciocolata s-a intarit
Am asamblat eclerele
M-am umplut pe degete de ciocolata si crema mancand 1 ecler, dar eu n-am mancat niciodata eclere fara sa am o gramada de degete de lins, deci... nothing new here...
Eclerele au fost si vor ramane prajiturile mele preferate! Acum stiu sa mi le fac cu manutele mele, yeeeeey!
Cand m-am gandit sa fac eclere, stiam ca-mi adusese mama, acum vreo 2 ani, o reteta de eclere de post, deci clar vegane... exact ce-mi trebuia sa pun ideea in aplicare.
Dar sa vezi pozna! am rascolit toate sertarele din bucatarie, fara sa dau de respectiva reteta! S-o fi suparat ca am neglijat-o prea mult timp si s-a facut nevazuta? Hmmmmm... ce-mi ramane de facut? Sa schimb ideea de-a face eclere? No way! Sa schimb reteta? Yes, way!
Si am facut eclere raw. M-am gandit la 3 feluri de creme pentru umplut, o sa le fac pe rand, pana obtin una de consistenta perfecta.
Ingrediente:
pentru eclere:
* fulgi uscati de cocos
* pasta de curmale
pentru crema:
* pulpa din nuca de cocos
* lapte de migdale
* sirop de artar (sau miere/ sirop de agave)
* ulei de cocos
* vanilie
* turmeric
pentru ciocolata
* crema de custard
* unt de cacao
* cacao
Pentru formele de eclere, am amestecat fulgi uscati de cocos cu pasta de curmale.
Am framantat cu mana, ca pe un aluat, pana s-a incorporat cocosul in pasta de curmale.
Am impartit aluatul obtinut, in 4 parti egale
\
am dat o forma tubulara fiecarei bucati de aluat - acestea vor fi cele 4 eclere
am taiat fiecare ecler format, in doua jumatati
am apasat cu degetul pe mijlocul fiecareia din cele 8 jumatati de eclere, facand cate o adancitura pentru acomodarea cremei. Am pastrat fiecare pereche impreuna, sa se regaseasca usor la cuplare
M-am ocupat de crema: am pus in blender toate ingredientele si am blenduit bine, pana am obtinut o crema fina si aromata
Am gustat, am mai adaugat vanilie...
Am scos din blender o parte din crema si am pus-o in frigider sa se intareasca putin
Am acoperit 4 jumatati de ecler cu ciocolata si le-am pus in congelator cam 15 minute, sa se intareasca ciocolata
Intre timp am umplut celelalte jumatati de ecler cu crema. Sunt incantata ca mi-a iesit crema perfecta de la prima incercare:
Ciocolata s-a intarit
Am asamblat eclerele
M-am umplut pe degete de ciocolata si crema mancand 1 ecler, dar eu n-am mancat niciodata eclere fara sa am o gramada de degete de lins, deci... nothing new here...
Eclerele au fost si vor ramane prajiturile mele preferate! Acum stiu sa mi le fac cu manutele mele, yeeeeey!
Foarte bine arata eclerele tale ! Multumim de retete ! Cu siguranta ca le voi incerca !
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru comentariu, pentru apreciere si ma bucura dorinta ta de-a le incerca! Sper sa-ti placa rezultatele cat mi-au placut si mie! Iar daca modifici ceva si iese fantastic de bun, sper sa impartasesti secretul :)
RăspundețiȘtergereArata senzational! De abia astept sa fac si eu! O sa iti spun cum au iesit!
RăspundețiȘtergere