Falafel raw
Falafelul e una dintre slabiciunile mele. Mi-a placut de prima oara si am continuat sa-l iubesc cu aceeasi pofta pana-n ziua de azi.
Dar falafelul cumparat gata facut ma face sa ma intreb in ce fel de ulei o fi prajit?, ce s-o mai fi prajit in acelasi ulei inaintea falafelului din mana mea?, de cate ori o fi fost incins si reincins acelasi ulei?...
Falafelul cumparat neprajit, in tigaia mea prinde o crusta atat de groasa, incat orice urma de miez pufos dispare, si raman rontaind niste pietre in forma de falafel.
Falafelul clasic pe care l-am preparat de la zero, mi s-a imprastiat toata tigaia.
Ultima solutie ramasa este falafelul raw. Am ales o reteta simpla. Sa vedem ce mi-a iesit...
Ingrediente:
* morcov
* telina
* seminte de chia macinate
* usturoi
* coriandru pudra
* boia de ardei iute
* sare de Himalaya
Am salvat din storcator pulpa de morcov
si de tulpini de telina, de la sucul de legume
Am amestecat intr-un bol toate ingredientele, cu mana
si am obtinut o compozitie molcuta, usor umeda
Am modelat falafel pe care l-am tavalit prin seminte de susan
Am pus falafelul la deshidratat
Dupa vreo 8 ore e gata
Am sectionat unul
Am mancat cu tahini si rosii
apoi un sandwich de falafel, in lipie, cu rosii si castravete murat
si cu humus raw
Iata inca o reteta la care am folosit pulpa de legume din storcator!!!
Falafelul e una dintre slabiciunile mele. Mi-a placut de prima oara si am continuat sa-l iubesc cu aceeasi pofta pana-n ziua de azi.
Dar falafelul cumparat gata facut ma face sa ma intreb in ce fel de ulei o fi prajit?, ce s-o mai fi prajit in acelasi ulei inaintea falafelului din mana mea?, de cate ori o fi fost incins si reincins acelasi ulei?...
Falafelul cumparat neprajit, in tigaia mea prinde o crusta atat de groasa, incat orice urma de miez pufos dispare, si raman rontaind niste pietre in forma de falafel.
Falafelul clasic pe care l-am preparat de la zero, mi s-a imprastiat toata tigaia.
Ultima solutie ramasa este falafelul raw. Am ales o reteta simpla. Sa vedem ce mi-a iesit...
Ingrediente:
* morcov
* telina
* seminte de chia macinate
* usturoi
* coriandru pudra
* boia de ardei iute
* sare de Himalaya
Am salvat din storcator pulpa de morcov
si de tulpini de telina, de la sucul de legume
Am amestecat intr-un bol toate ingredientele, cu mana
si am obtinut o compozitie molcuta, usor umeda
Am modelat falafel pe care l-am tavalit prin seminte de susan
Am pus falafelul la deshidratat
Dupa vreo 8 ore e gata
Am sectionat unul
Am mancat cu tahini si rosii
apoi un sandwich de falafel, in lipie, cu rosii si castravete murat
si cu humus raw
Iata inca o reteta la care am folosit pulpa de legume din storcator!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu