Salata orientala
O salata orientala clasica se mananca pe loc, din cauza cepei care devine necomestibila daca este lasata de la o masa la alta. In aceasta reteta, nu am pus ceapa si nici ulei. Am mancat intai la cina, iar ce a ramas am pus in frigider pana a doua zi, cand a fost la fel de buna ca imediat preparata... doar ca mai rece :)
Ingrediente:
* cartofi fierti
* seminte de floarea-soarelui, incoltite
* broccoli (oparit)
* avocado bine copt
* masline
* capere
* castraveti murati (sau la otet)
* sare neagra
* praf de ceapa
* zeama de lamaie
Cantitatile ingredientelor variaza in functie de numarul de mancaciosi.
Intr-un bol mare, am zdrobit avocado si l-am frecat cu sarea si zeama de lamaie.
Am adaugat semintele de floarea-soarelui si le-am amestecat cu grija si cu atentie in piure-ul de avocado.
Toate celelalte ingrediente s-au intalnit cu bucurie in bolul de lucru, unde le-am amestecat cu meticulozitate. Apoi am linistit salata vesela pe un platou.
Inarmati cu furculite, la atac!
O salata orientala clasica se mananca pe loc, din cauza cepei care devine necomestibila daca este lasata de la o masa la alta. In aceasta reteta, nu am pus ceapa si nici ulei. Am mancat intai la cina, iar ce a ramas am pus in frigider pana a doua zi, cand a fost la fel de buna ca imediat preparata... doar ca mai rece :)
Ingrediente:
* cartofi fierti
* seminte de floarea-soarelui, incoltite
* broccoli (oparit)
* avocado bine copt
* masline
* capere
* castraveti murati (sau la otet)
* sare neagra
* praf de ceapa
* zeama de lamaie
Cantitatile ingredientelor variaza in functie de numarul de mancaciosi.
Intr-un bol mare, am zdrobit avocado si l-am frecat cu sarea si zeama de lamaie.
Am adaugat semintele de floarea-soarelui si le-am amestecat cu grija si cu atentie in piure-ul de avocado.
Toate celelalte ingrediente s-au intalnit cu bucurie in bolul de lucru, unde le-am amestecat cu meticulozitate. Apoi am linistit salata vesela pe un platou.
Inarmati cu furculite, la atac!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu