30 aug. 2015

Salata orientala

Salata orientala


O salata orientala clasica se mananca pe loc, din cauza cepei care devine necomestibila daca este lasata de la o masa la alta. In aceasta reteta, nu am pus ceapa si nici ulei. Am mancat intai la cina, iar ce a ramas am pus in frigider pana a doua zi, cand a fost la fel de buna ca imediat preparata... doar ca mai rece :)


Ingrediente:

* cartofi fierti

* seminte de floarea-soarelui, incoltite

* broccoli (oparit)

* avocado bine copt

* masline

* capere

* castraveti murati (sau la otet)

* sare neagra

* praf de ceapa

* zeama de lamaie


Cantitatile ingredientelor variaza in functie de numarul de mancaciosi.

Intr-un bol mare, am zdrobit avocado si l-am frecat cu sarea si zeama de lamaie.





Am adaugat semintele de floarea-soarelui si le-am amestecat cu grija si cu atentie in piure-ul de avocado.





Toate celelalte ingrediente s-au intalnit cu bucurie in bolul de lucru, unde le-am amestecat cu meticulozitate. Apoi am linistit salata vesela pe un platou.





Inarmati cu furculite, la atac!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu