31 mar. 2016

Pizza cu urzici

Pizza la capac


Pizza de astazi e o inovatie din 3 puncte de vedere: un topping e reprezentat cu succes de o mana buna de urzici proaspat culese;  are dublu blat; e facuta in cratita, pe aragaz. E o combinatie intre pizza si tarta, as putea zice ca am avut la cina o pizza-tarta.


Ingrediente:

pt blat:

* fulgi de ovaz fara gluten, 2 cani

* seminte de in semi-macinate, 4 linguri

* sare de Himalaya

* piper

toppings:

* sos de rosii

* urzici

* rosii

* ardei gras rosu

* ciuperci

* masline verzi

* fulgi de drojdie inactiva


Am macinat in robot fulgii de ovaz, apoi i-am amestecat intr-un bol mare cu celelalte ingrediente pt blat. Am adaugat cate putina apa, framantand cu mana, pana mi-a iesit un aluat molcut si lipicios,








din care am facut 2 blaturi egale, de dimensiunea fundului cratitei de ceramica.





Am lasat un blat in cratita, l-am uns cu sos de rosii,





am pus deasupra un asternut din urzicile tocate in robot, apoi toate ingredientele pt toppings, terminand cu un strat generos de fulgi de drojdie







peste care am pus alte cateva linguri de sos de rosii,





sa faca aderenta cu blatul superior.





Am cumintit totul sub capac, focul sub cratita era deja aprins si am asteptat pana a inceput sa navaleasca mirosul de pizza in bucatarie.





Atunci m-am inarmat cu o paleta si, dupa ce-am zis rapid un "Doamne-ajuta sa se-ntoarca-ntreaga!", am rasturnat pizza cu celalalt blat dedesubt.







Ooo, yes, baby! Exact ca-n viziunea mea!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu