21 nov. 2014

Mici raw vegani

Totul a inceput cu pofta de-a manca ceva cu mustar. Trebuia sa fie ceva raw, pentru ca butelia era goala de vreo 2 zile. Si trebuia sa fie cu seminte de floarea-soarelui, ca aveam un bol cu seminte incoltite in frigider.

Mi-am amintit ca facusem odata mici raw vegani, din nuci. Foarte gustosi! Merita repetat experimentul, pentru ca micii se impaca cel mai bine cu mustarul de care-mi era pofta.


Ingrediente:

* seminte de floarea-soarelui inmuiate sau incoltite

* pulpa de la sucul de morcov, ginger si turmeric

* fulgi de ovaz

* seminte de chia, macinate

* fulgi de drojdie

* usturoi

* sare, piper, boia dulce, boia iute, mix de condimente

Am maruntit semintele in chopper








Apoi restul de seminte si fulgii de ovaz inmuiati, scursi bine de apa





Am pus totul intr-un bol si am adaugat pulpa de morcov, turmeric si ginger din storcator, usturoi ras pe razatoarea mica, fulgi de drojdie, sare, piper si un mix de condimente




Am amestecat totul si apoi am adaugat semintele de chia macinate, boia de ardei dulce si boia de ardei iute





Am amestecat iarasi totul foarte bine






mi-au iesit 10 mici pe care i-am aranjat pe tava deshidratorului si i-am pus la 40*




Dupa ce s-au deshidratat vreo 6 ore, i-am uns cu putin ulei, ca sa arate ca niste mici respectabili








Si uite-asa s-a bucurat mustarul meu de mici vegani, iar eu de mici cu mustar!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu