25 oct. 2015

Shaworma vegana

Shaworma


Am cumparat pentru ai mei painea asta





care, am zis eu, e mai sanatoasa ca-i integrala si are fibre. Mda..., s-au strambat la ea..., au gustat-o si-au abandonat-o... Hai sa-i conving totusi s-o manance!


Ingrediente:

* paine, 6

* ciuperci, 500grame

* ardei gras rosu, 2 mari

* broccoli, 1 capatana mare

* usturoi

* cartof, 1 mare

* castraveciori in otet, 6


Am marinat ciupercile, ardeii si broccoli, cu sare de Himalaya, zeama de lime si ulei de masline,





am facut un mujdei de usturoi fin ca o spuma





si am incarcat painicile cu amestec de legume marinate, cartofi prajiti, mujdei de usturoi si castraveciori.





Ghici cine s-a mai strambat la shaworme! Ai ghicit, nimeni!





20 oct. 2015

Chiftelute de morcov

Chiftelute de morcov


Eterna poveste cu pulpa de legume din storcator... Astazi sucul de legume a fost din morcov, sfecla rosie si ardei gras verde. Astea semanau suspect de mult cu niste ingrediente de baza pentru chiftelute, asa ca le-am facut pe plac.


Ingrediente:

* morcovi, 6

* sfecla rosie, 1

* ardei gras verde, 1

* ceapa rosie, 3

* patrunjel, leustean si marar

* seminte de in, macinate, 5 linguri

* sare de Himalaya

* piper

* boia de ardei dulce

* ienibahar


Pulpa de morcov, sfecla si ardei gras





am linistit-o intr-un bol mare





si am amestecat-o cu celelalte ingrediente.





Am format chiftelute plate, si o parte dintre ele le-am prajit in ulei,





o parte le-am copt pe tabla de copt.





Le-am servit cu piure de cartofi, ceapa verde si rosii murate.





Pe cat de usor au fost de facut, pe atat de delicios a fost pranzul!



17 oct. 2015

Salata de vinete cu hrean

Salata de vinete


O umbra de gripa voia sa dea tarcoale familiei mele. Asa ceva nu se poate, dom'le! S-o alungam cu supa? Nu am supa! In schimb, am o salata de vinete de sezon: anti-gripala...


Ingrediente:

* vinete coapte, 3 bucati

* tahini, 6 linguri

* praf de ceapa (sau ceapa fresh), dupa gust

* sare de Himalaya, dupa gust

* hrean, 1 radacina


Pe vinetele curatate si tocate am asternut usurel tahini,





am adaugat sarea si praful de ceapa (6 linguri),





si am amestecat totul cu entuziasm. Sau, ma rog, cu lingura de lemn...





Am curatat un hrean serios,





pe care l-am dat pe razatoarea mica peste salata de vinete.





A fost o idee made in heaven!





Mai da gripa tarcoale cuiva?