23 iun. 2015

Tort cu crema de banane

Tort cu crema de banane


Pe platoul cu fructe stau cateva banane neglijate, a caror coaja e subtire si maronie. Trebuie sa fac ceva cu ele. O crema de banane suna taman perfecta, mai ales ca trebuie ajutata cu doar cateva alte...


ingrediente:

* fulgi de ovaz, 1 cana

* pasta de curmale

* banane bine coapte, 3 bucati

* sirop de artar, dupa gust

* ulei de cocos, 4 linguri

* fulgi de cocos, 1/2 cana

* cacao, 3 linguri


Am pregatit blat, din fulgii de ovaz si pasta de curmale, si l-am impartit in 2.





Bananele, siropul de artar si uleiul de cocos le-am amestecat intr-un bol





apoi am amestecat fulgii de cocos in crema de banane.





Am pus o parte de blat in forma de silicon, am acoperit cu aproximativ jumatate din crema de banane, am repetat cu al doilea blat si alta crema de banane. Am pus in frigider, sa se intareasca bine.





Am oprit o parte de crema, in care am adaugat cacao si am imbracat tortul cu crema de banane si cacao. Am nins cu fulgi de cocos.








Chiar daca nepotul meu, Bogdan si verisorul meu Ionel, sunt departe de noi, i-am sarbatorit cum se cuvine si am devorat tortul cu gandul la ei! Sa ne traiasca!








15 iun. 2015

Mici raw vegani

Mici raw


Am notat reteta de mici raw a Oliviei Steer. Am adaptat-o putin la ingredientele pe care le-aveam in casa.

Am obtinut 21 de mititei si singurul meu regret e ca nu pot reda pe blog si mirosul pe care l-au raspandit cat au stat la deshidratat...


Ingrediente:

* ciuperci, 250g

* nuci, 250g

* sare de Himalaya

* ienibahar

* coriandru pudra

* piper

* praf de ceapa

* usturoi, 5 catei

* psyllium, 1 lingura

* boia dulce


Am dat prin chopper ciupercile si nucile





am adaugat restul ingredientelor





si am amestecat bine. Psyllium am pus la urma, sa absoarba umiditatea din compozitie.





Cand mai aveam putina compozitie, m-am gandit sa adaug si mustar, sa vad cum sunt micii cu mustarul incorporat :)





Ultimii 6 mititei sunt cu mustarul la purtator







I-am deshidratat vreo 2 ore pe o parte si 1 ora pe cealalta parte.







Micii sunt gata, bring that picnic basket, please!






12 iun. 2015

Pate de quinoa

Pate de quinoa


Intr-o buna zi, am descoperit ca nu pot sa diger quinoa. Indiferent ce i-as face pre-fierbere, tot nedigerata ramane. Singura solutie este sa trec prin blender quinoa fiarta si situatia se schimba.


Ingrediente:

* quinoa fiarta

* 1 avocado bine copt

* cativa catei de usturoi

* ienibahar (dupa gust)

* coriandru pudra (dupa gust)

* praf de ceapa (dupa gust)

* praf de ciuperci, 2 linguri


Am pus in blender avocado, quinoa si usturoiul





si am blenduit bine, pana s-a omogenizat.





Am rasturnat din blender intr-un bol si am amestecat si celelalte ingrediente,





am aranjat in forma si am dat la frigider pentru vreo jumatate de ora.





Am ridicat forma si am pregatit pate-ul pentru servit.





Fluturasule, vezi bine,
Ca ti-am pus niste buline!
Sa nu spuna fratii tai
Ca esti altfel decat ei!



8 iun. 2015

Fasole cu maioneza

Salata de fasole cu maioneza de avocado


Ideea a luat nastere din fuziunea dintre planul de-a manca o salata de fasole si faptul ca un avocado de pe platoul cu fructe era foarte bine copt.


Ingrediente:

* fasole alba, fiarta

* 1 ceapa

*  1 rosie

* 1 avocado bine copt

* zeama de la 1 lime

* sare de Himalaya


Am facut salata de fasole, cu fasolea (doh!), ceapa si rosia.





Am zdrobit avocado cu furculita si l-am frecat cu sare si zeama de lime.





Am amestecat maioneza  de avocado cu salata de fasole.








Fasolea mi-e prietena foarte buna, niciodata plictisitoare, pentru ca gasesc mereu idei noi de preparare! Love it!



1 iun. 2015

Tortul Andreei

Tort de ziua Andreei

E deja traditie sa fac tort de cate ori e ziua cuiva drag, si logodnica fratelui meu implineste 21 de ani chiar azi, de ziua copilului. Dubla sarbatoare!

Cu putin timp la dispozitie, am facut cel mai rapid tort, asortat cu ochii ei verzi :)


Ingrediente:

* fulgi de ovaz fara gluten, 1/2 cana

* fulgi uscati de cocos, 1/2 cana

* sirop de artar, 4 linguri

* ulei de cocos, 2 linguri

* caju, 1 cana

* sirop de artar, 1/2 cana

* agar-agar

* spirulina pudra, 2 linguri

* vanilie praf


Am amestecat fulgii de ovaz, macinati, cu fulgii de cocos, siropul de artar si uleiul de cocos. Am presat compozitia obtinuta in forma de silicon si am dat la frigider sa se intareasca baza tortului.





Intre timp, am preparat crema: caju l-am avut la inmuiat vreo ora, l-am scurs de apa si l-am pus in blender. Am facut agarul (planta uscata, inmuiata in apa rece, apoi pe foc dizolvata). Cand agarul s-a racorit, l-am pus in blender, am adaugat spirulina, indulcitorul si vanilia. Am blenduit repede si bine, apoi la fel de repede am rasturnat crema in forma de silicon. Am pus forma cu crema in frigider.





Dupa vreo 15 minute, am rasturnat crema peste baza tortului, care era deja intarita.





Am acoperit bine baza tortului cu crema, am netezit si aranjat tortul.





L-am nins cu fulgi de cocos si asta a fost toata povestea...






La multi ani, la fel de dulci ca tine, draga Andreea!