29 mai 2015

Ardei copti cu smantana vegana

Ardei cu "smantana"

I-am pregatit cu ideea de aperitiv, ceea ce au si fost, dar mai mult de-atat, au fost serviti si la cina, pe paste de porumb.


Ingrediente:

* 4 ardei grasi rosii

* 1 mana de nuci

* 2 linguri fulgi de drojdie

* sare de Himalaya

* zeama de la 1 lime


Am copt si curatat ardeii





si i-am taiat rondele cam de-un deget de groase,







pe care le-am rasucit ca pe niste rulouri/melcisori





Nucile, inmuiate peste noapte, scurse si clatite, le-am pus in blender cu putina apa,





le-am blenduit bine,





am adaugat sare, zeama de lime si fulgi de drojdie





si am blenduit iarasi, smantana e gata.





Am pus smantana de nuci pe rondelele de ardei





si aperitivul e pregatit!





Cine se pune cu aroma ardeiului copt?!!...









27 mai 2015

Varza calita cu mazare

Varza calita cu mazare si mamaliguta


Ador varza murata si rar imi lipseste din casa, dar varza calita e slabiciunea mea. Varza calita cu usturoi si mamaliguta, mmmmmmmm!.....

Se murase varza si 3 borcane nu au mai avut loc in frigider.





Ce puteam face cu ele? Raspunsul logic este: varza calita.


Ingrediente:

* varza murata

* mazare de-congelata


Am dezghetat mazarea la temperatura camerei. Am calit varza ca de obicei. Cand a fost gata, am stins focul si am pus mazarea in imbratisarea fierbinte a verzei. Am amestecat bine si am asteptat cu nerabdare sa se racoreasca.





Mamaliguta era rasturnata. Am adaugat mujdei de usturoi si m-am bucurat de varza calita cu un plus de savoare verde.





Am mentionat ca ador varza murata? :)



15 mai 2015

Mamaliga cu gust de branza

Mamaliga cu gust de branza


In vremurile mele pre-vegane, pe cand nu-mi gaseam cuvintele (sau ambitia) sa-mi iau ramas bun de la branzica, adoram mamaliguta cu branza de capra. Numai cine n-a mancat vreodata, nu stie cum e mamaliga in care-ai pus, in timp ce-o amesteci cu facaletul, branza de capra framantata (branza, nu capra).

Intre timp, m-am lecuit de pofta de branzeturi. Dar deunazi mi-am amintit de mamaliga cu branza si am vrut sa repet experienta gustului, dar mai putin branza, la care nu m-as intoarce vreodata, promit solemn!

Am pus mintenas de-o mamaliguta clasica, pe care am incantat-o cu 2 linguri pline cu fulgi de drojdie inactiva, si-n schimb ea, mamaliguta, m-a rasfatat cu gustul ei nou, de branzica.








Am servit-o alaturi de piftie de ciuperci, ca tot aveam in frigider... Pe locuri, fiti gata, start!





Si uite-asa, am impacat si capra si mamaliguta!