Pages

8 nov. 2014

"Oua-ochiuri" vegane

"Oua-ochiuri" vegane si cum am scapat de dependenta de oua

Oua-ochiuri, omleta, scrambled eggs, oua fierte, oua crude... toate imi placeau si le mancam des, mai ales de cand renuntasem la carne, cu gandul la proteine de calitate, vitamine, minerale, calciu.

Toate bune si frumoase pana aici, dar cand am hotarat sa devin vegana, m-am impiedicat de... iaurt, branza de capra/oaie si oua...

Incet-incet am scapat de pofta de iaurt si de branza, mancand din ce in ce mai rar, pana cand nu mi-a mai fost pofta de ele. Am incercat la fel cu ouale, dar dupa luni de zile de veganism, iar regresam din cauza poftei de oua-ochiuri. Sau omleta. Sau oua fierte. Uf!!!

Ce mai, nu eram pregatita mintal sa fiu vegana!

Dar de cate ori mancam oua, imi era greata si, culmea! nu realizam cauza. De fapt nici nu stateam sa analizez ce se intampla. Terminam de mancat, imi era cam rau, parcam pe canapea cu cartea in brate si imi luam mintea de la ce se intampla cu mine, citind si asteptand sa-mi treaca.

Intr-o buna zi, mi-a picat totusi fisa! Ouale - the guilty party! Intai am crezut ca e din cauza prajirii si am renuntat la oua-ochiuri, omleta si scrambled eggs. Dar, surpriza! (?) si ouale fierte si cele crude imi faceau greata! Atunci si abia atunci a fost pentru mine "Adio, oua, pentru totdeauna!"

Astazi am vrut sa recreez ouale-ochiuri (mult timp favoritele mele), dar sub forma pur vegana.

Ingrediente:

* tofu

* orez lipicios

* seminte de in macinate

* sare de Himalaya, turmeric, piper

Am pus in blender tofu taiat cubulete




si orez lipicios, fiert





Am blenduit bine pana s-a facut o crema





Am scos intr-un bol mic putin din crema de tofu si orez , am pus piper si turmeric





am amestecat bine





am adaugat niste faina de in si am amestecat iarasi





apoi am format un "galbenus"





Am facut inca un "galbenus" si le-am lasat pe amandoua in asteptare.





Am pus putin ulei de cocos intr-o tigaie de teflon si am pus la prajit un "albus"






am fixat si un "galbenus" in mijloc.





Am incins tabla de copt si am pus un "albus" la copt





cu "galbenusul" lui in mijloc.





Tot pe tabla de copt am pus si 2 felii de tofu, care vor juca rolul de "paine prajita"





"Oul" de pe tabla de copt e gata, l-am desprins cu paleta





si l-am depus pe farfurie





Am intors feliile de "paine" pe tabla de copt





Am scos al doilea "ou" prajit din tigaie





Oups! S-a rupt "albusul", o parte a ramas in tigaie





Se mai intampla si la ouale autentice





Am adus langa "oua"  niste ceapa, ridiche si "painea prajita"





si m-am distrat copios la masa












Pe bune c-au fost foarte bune!




Din "ouale" astea n-ar fi iesit puisori, never-ever!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu